OneBright

OneBright

Sammanfattning av 2016

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Sat, December 31, 2016 09:48:30

Året 2016 går mot sitt slut. Ett händelserikt år med upp och nedgångar, (som alltid).

Det startade bra med en resa till Thailand tillsammans med Helen,Anders, Amanda o Pontus. Underbar värme o sköna bad.

Januari-2016 fyllde vår första kull, Stjärnkullen, 10 år.

I februari fick vi ta adjö av Amandas lilla älskling Trixa som var 9 år gammal.

Roland gick på tematräning med Alice ssrk/Göteborg. Februari var också den månad då Edda (One Bright Could It be Magic började löpa och vi startade planering med hennes parning, vaccinationer. Edda blev kvar hos oss under hela dräktigheten, vilket ändrade våra planer för Alice. Vi hade egentligen tänkt starta på jaktprov i Göteborgssektionen, men eftersom Edda blev kvar vågade vi inte utsätta henne för risken att Alice fick med någon smitta hem. Det blev dags Progesteronprov och vaccinationer på Edda innan vi åkte iväg hem till fam. Eldebring som hade hanen som skulle bli papppa, SEUCH Flatterhaft Cameron Scott. Under veckan hälsade vi på ett par gånger och de sista tillfällena stod Scott och väntade vid grinden och allt resulterade i 10 härliga små valpar den 19/5 -2016. Sen var det bara att stanna hemma i 8 v och ta hand om Edda och de små liven. En härlig sommar att se dom små växa till sig och se hur Edda gladde sig åt sina valpar.

I slutet av Juli flyttade dom till sina nya familjer. Zelda stannade kvar hemma hos Helen o Anders, Edda flyttade hem igen till Vicki o Kjell, där hon var så efterlängtad.

Under de sista veckorna i juli somnade Vår Älskade Trolla, SE VCH ONE BRIGHHT BuRNING BEAUTY, in efter en kort tids sjukdom och besvär med benen. Jag kan fortfarande känna hennes nos buffa på armen, så som hon gjorde när hon ville ngt. Hennes sökande blick som alltid talade till oss och när hon flörtade instämmande. Hon har verkligen satt sin prägel på sina valpar och vi ser med stor förväntan fram att se hennes avkommor i framtiden.

En trevlig kennelträff hann vi också med, där vi korade 2016 års WT-mästare. Fint väder som alltid, vi hade tur i år igen.

I augusti var Alice o Roland på jaktprov i Hunneberg, inte så bra dagar att starta en skendräktig tik som har annat i huvudet.

Funktionsbeskrivning för Bondkullen. i augusti. Jättekul att se 1-åringarna igen. och hur deras intresse för jakt finns med i beteendet.

Älskade Castor( SE VCH One Bright Castor Star somnade in i augusti 11 år gammal.

Det finns även ljuspunkter i augusti, då fick Alice sitt första CERT på utställningen i Ljungkile och blev BT_2-

I september hade vi en återträff för EDDA o hennes valpar. Edda blev så glad att träffa sina valpar och vi njöt av att se dem tillsammans igen. Trevliga hussar o mattar som arbetar och älskar dem.

WT. i Borås,där Sebbe och Edda visade framfötterna, Alice var helt ur slag....

I nov , Åstorps utställning där Alice blev BT och BIR, fick sitt andra cert.

Molly ( One Bright Works hard for the Money) var hos oss några veckor. Hon följde med till Adventsutställningen i Uddevalla, där vi mötte upp Monica, Ted o Sebbe, Kristin med Hilda, och Victoria med Mira.

OJ OJ OJ, vilka framgångar det blev. Dom är så fina allihop, vi blir så stolta!!!

Alice, Bästa tik. Molly bästa tik 2 och Sebbe kom på 3:dje plats med HP och lilla HILDA kom på andra plats med HP i Valpklass 11.

JULFIRANDE i dec, julbord med familjen på HÖNÖ. Julafton hemma hos Helen o Robert, fantastiskt!!

Mycket har hänt, både med sorg o framgång. Men som någon uttryckte det, "SLUTA ALDRIG GÅ". Nu ser vi fram emot 2017 och hoppas på många positiva händelser. MY DOG i januari, planering med Alice parning till att börja med och framgångar för alla valpar.

LYCKA TILL o GOTT NYTT ÅR!