OneBright

OneBright

Händelser under 2015

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Thu, December 31, 2015 14:04:53

Januari 2015 startade med att Marie o Thomas var här och hälsade på med fine Lillen o Scott. Mycket trevligt och vi bekantade oss med både Lillen. Scott o Floyd. Vi bestämde oss för att försöka para Lillen med vår Trolla vid hennes nästa löp. Alla förberedelser startade med ögonlysning, och den 25 februari var vi hemma hos Lillen och tycke uppstod.

Alice gick under våren på jaktkurs med Roland för att förbereda några jaktprov och WT. Vi var i Kungsbacka och ställde ut Alice där hon fick Exc .

I mars gjorde vi ett ultraljud på Trolla och det visade på många valpar. Den 30/3 föddes Bonkullen efter SU (u)CH Flatterhaft Licens to Kill, underbara valpar och våren var uppbokad av besök och valpskötsel. En fantastiskt tid att åter igen se Trolla ta så väl hand om sina valpar under hela valptiden.

Under sommaren hade vi kennelträff med våra äldre hundar, grillade hamburgare, tävlade i WT, hundarna badade i havet och fantastisk dag o träffa alla som var med.

I augusti gjorde Roland ett nytt försök att lyckas med jaktprov på Alice men hon höll inte hela provet igenom,

Det blev några utställningar i Backamo, Gustavsberg o Öland som gick ganska bra. I slutet av august träffade vi alla valpar på valpträffen och nu hade dom vuxit till sig lite. Helt underbara och vi hoppas få se dem framöver både på utställningar och i jaktskogen.

Dn 7 september kom vi hem från Öland och vår (min) älskade MIRRE hade blivit mycket sämre, ramlade omkull vid kissrundan, hade svårt med balansen, vi bar in henne till biabädden där efter en stund tog sina sista djupa andetag. En stor sorg för oss, Trolla o Alice. Länge efter och än idag saknar hundarna henne, krafsar i hennes bädd, vänder sig om på promenaderna som om hon kommer efter oss. I våra hjärtan finns hon för alltid, denna underbara hund, så levnadsglad, snäll och omhändertagande. Hon hade stora cirklar runt oss, mycket energi men skulle aldrig springa i från oss. Jag vill gärna tro att hon fortfarande finns med oss i skogen, tar hand om sina barnbarn på sitt sätt o övervakar att alla mår bra.

Under hösten tränade både Alice o Edda upp sitt spårförmåga, båda blev så småningom viltspårschampion. Sebbe har också startat i spårskogen och det blir säkert fler framgångar 2016.

Både Sebbe, Millan o Alice är anmälda till apporteringskurs i vår och det ska bli spännande att följa dom!

På Adventsutställningen gjorde Sollie, Balder och Milla sin utställningsdebut. Bra kritiker och vi väntar oss att dom blir riktigt fina framöver. Alice var också med , blev plac 3:a med HP. Domaren tyckte hon hade lite päls och det hade han helt rätt i. Även när det gäller Alice så förväntar vi oss framgångar under 2016.

Hösten har vi letat och funderat över en hane till Edda och vi är mycket glada över att vi nu har bestämt oss för en hane som lämnar både svarta o bruna valpar. Han är frisk o sund, snäll o ödmjuk kille, duktig apportör som ofta används vid praktisk jakt. En utställningschampion med mycket päls och det ska bli ett nöje att få presentera honom på valpsidan med lite bilder i vår. I januari väntar vi på Eddas löp och sen hoppas vi på många både små svarta o bruna små underverk, det ska verkligen bli ett spännande år 2016. GOTT NYTT ÅR!