OneBright

OneBright

Stättared

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Fri, October 09, 2015 15:05:26

3/10 var vi i Stättared och startade Alice o Trolla i ÖKL- Monika o Ted var med för att vänja Sebbe vid en massa hundar o folk, lyssna på gevärsskott och kunna vänta en stund vid varje station. Trolla tycker det är så roligt att tävla i WT, hon gjorde bra ifrån sig, visar hur lyhörd o duktig hon är. Både husse o Trolla gjorde några småmissar så poängen var inte i topp men vad gör det. Hon känner att hon får vara med o det var första gången i Ökl.. Alice nollade några stationer där hon lyfter på baken för att komma närmare husse, så det gäller för husse att stå still. Duktig på att bli dirigerad o visade inge tvekan när hon hämtade dummisar. Så glad o pigg o vill verkligen göra rätt. Sebbe blev lite otolig vid stationerna och han vill gärna vara med o apportera, jag tror att dom blir lugnare om dom vet att det snart är deras tur. Man kan inte lära sig att vara passiv om man inte också får vara aktiv i mellan åt. Nästa gång vill han gärna vara med och han kan han. En trevlig dag hade vi tillsammans och vädret var riktigt bra o alla var trötta när vi sen åkte hem.

Vi har anmält Alice till jaktprov i Halmstad, hoppas vi kommer med, hon gör allting rätt när vi tränar med vilt, men när vi kommer till jaktprov i nya miljöer o människor blir hon lite fundersam, men det är väl bara att pröva igen tills hon blir van vid det också.

v42 som kommer ska vi träna lite viltspår och beställa tid för prov, så nu håller vi tummarna för det denna veckan att hon klarar det./Ann-Sofi