OneBright

OneBright

VALPAR

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Sun, April 16, 2017 23:07:53

Påskafton den 15/4-17 föddes 8 tikar och 4 hanar, alla svarta.

Valparna föddes några dagar tidigare än vi hade beräknat. På ultraljudet syntes 6-7 foster. Det brukar aldrig stämma så vi tänkte kanske att det var några fler, men att den magen kunde innehålla 12 st valpar hade vi inte förväntat oss. Det var väl det som gjorde att dom kom några dagar tidigare. Alla mår bra idag, några veckor återstår till dom kan äta vanlig mat, då känns allt lite tryggare. Nu är alla beroende av mamma och hennes mjölk, så det blir att sköta om henne så att hon mår bra och trivs med sin nya roll. Hon skyndar sig in till valplådan så fort hon kan efter att hon själv ätit och rastats. Jag tror hon räknar dom, kollar noga på dem innan hon sen lägger sig tillrätta i valplådan igen för att sköta om o tvätta dom små och sen låta dom dia henne. Lugn och ro är viktigt och när dom är ca 5-6 veckor är nya valpköpare välkomna att hälsa på sina nya familjemedlemmar.2017

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Thu, February 09, 2017 12:22:41

Året började med att vi åkte på My Dog med Alice o Sebbe, det blev en trevlig dag tillsammans att starta året på. Träffade många bekanta bland alla tusentals besökare på mässa.

Den 30 Januari åkte Helen o jag till Ragnhild Ulin på Kennel Almanza och hälsade på. En jättetrevlig dag att se alla valpar och med oss hem fick vi lilla fröken Almanza Spotless Savannah, 8 v gammal och ska bo med Alice hemma hos oss, och heter nu Elsa. En liten pälsig dam som det kommer att bli spännande o följa.

Vi åkte till Mjölby den 5 februar för att se om vi skulle kunna få de 3:dje Certet på Alice innan hon ska paras. Hon var inte i sin bästa päls men hon håller formen fin ändå, hon blev 3:e bästa tik av 35 tikar,så nog tyckte domare Eirin Stenbro om henne, men 2 steg från cert!!!!!

Nu löper Alice och vi kommer att åka till Örnsköldsvik och para henn v 7 med en mycket trevlig och vacker hane som vi tror passar Alice väldigt bra. Om allt går som planerat kommer vi att presentera honom v8 på valpsidan, Då hoppas vi på valpar v 16. Det ska bli jättekul och nu håller vi tummarna. Under våren kommer vi att ta det ganska lugnt med att fostra valpen Elsa och ta hand om (dräktig tik) Alice.

I mars åker Helen/Zelda, Jeanette/Pyret, Victoria/Mira o Lasse/Stella till Väneryr och går en viltspårskurs som vi hoppas följ upp med spårprov och då kanske Johan/Rufus, Monica /Sebbe hakar på också!

Hoppas på att få träffa valparna efter Edda/Scott och Trolla/Lillen under vår/försommar, vi återkommer med plats o datum. En kennelträff för alla den 22 juli, med WT, ska vi också hinna med.

Då har Alice valpar flyttat till sina nya familjer. Vi kommer att åka på Wt o kanske utställningar under sensommar o höst, när vi ser att Alice, Elsa o Zelda har kommit i fin form igen. Vi återkommer med datum o plats under aktuelltsidan. Ja så ser våren/sommaren ut tillsammans med våra hundar.Sammanfattning av 2016

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Sat, December 31, 2016 09:48:30

Året 2016 går mot sitt slut. Ett händelserikt år med upp och nedgångar, (som alltid).

Det startade bra med en resa till Thailand tillsammans med Helen,Anders, Amanda o Pontus. Underbar värme o sköna bad.

Januari-2016 fyllde vår första kull, Stjärnkullen, 10 år.

I februari fick vi ta adjö av Amandas lilla älskling Trixa som var 9 år gammal.

Roland gick på tematräning med Alice ssrk/Göteborg. Februari var också den månad då Edda (One Bright Could It be Magic började löpa och vi startade planering med hennes parning, vaccinationer. Edda blev kvar hos oss under hela dräktigheten, vilket ändrade våra planer för Alice. Vi hade egentligen tänkt starta på jaktprov i Göteborgssektionen, men eftersom Edda blev kvar vågade vi inte utsätta henne för risken att Alice fick med någon smitta hem. Det blev dags Progesteronprov och vaccinationer på Edda innan vi åkte iväg hem till fam. Eldebring som hade hanen som skulle bli papppa, SEUCH Flatterhaft Cameron Scott. Under veckan hälsade vi på ett par gånger och de sista tillfällena stod Scott och väntade vid grinden och allt resulterade i 10 härliga små valpar den 19/5 -2016. Sen var det bara att stanna hemma i 8 v och ta hand om Edda och de små liven. En härlig sommar att se dom små växa till sig och se hur Edda gladde sig åt sina valpar.

I slutet av Juli flyttade dom till sina nya familjer. Zelda stannade kvar hemma hos Helen o Anders, Edda flyttade hem igen till Vicki o Kjell, där hon var så efterlängtad.

Under de sista veckorna i juli somnade Vår Älskade Trolla, SE VCH ONE BRIGHHT BuRNING BEAUTY, in efter en kort tids sjukdom och besvär med benen. Jag kan fortfarande känna hennes nos buffa på armen, så som hon gjorde när hon ville ngt. Hennes sökande blick som alltid talade till oss och när hon flörtade instämmande. Hon har verkligen satt sin prägel på sina valpar och vi ser med stor förväntan fram att se hennes avkommor i framtiden.

En trevlig kennelträff hann vi också med, där vi korade 2016 års WT-mästare. Fint väder som alltid, vi hade tur i år igen.

I augusti var Alice o Roland på jaktprov i Hunneberg, inte så bra dagar att starta en skendräktig tik som har annat i huvudet.

Funktionsbeskrivning för Bondkullen. i augusti. Jättekul att se 1-åringarna igen. och hur deras intresse för jakt finns med i beteendet.

Älskade Castor( SE VCH One Bright Castor Star somnade in i augusti 11 år gammal.

Det finns även ljuspunkter i augusti, då fick Alice sitt första CERT på utställningen i Ljungkile och blev BT_2-

I september hade vi en återträff för EDDA o hennes valpar. Edda blev så glad att träffa sina valpar och vi njöt av att se dem tillsammans igen. Trevliga hussar o mattar som arbetar och älskar dem.

WT. i Borås,där Sebbe och Edda visade framfötterna, Alice var helt ur slag....

I nov , Åstorps utställning där Alice blev BT och BIR, fick sitt andra cert.

Molly ( One Bright Works hard for the Money) var hos oss några veckor. Hon följde med till Adventsutställningen i Uddevalla, där vi mötte upp Monica, Ted o Sebbe, Kristin med Hilda, och Victoria med Mira.

OJ OJ OJ, vilka framgångar det blev. Dom är så fina allihop, vi blir så stolta!!!

Alice, Bästa tik. Molly bästa tik 2 och Sebbe kom på 3:dje plats med HP och lilla HILDA kom på andra plats med HP i Valpklass 11.

JULFIRANDE i dec, julbord med familjen på HÖNÖ. Julafton hemma hos Helen o Robert, fantastiskt!!

Mycket har hänt, både med sorg o framgång. Men som någon uttryckte det, "SLUTA ALDRIG GÅ". Nu ser vi fram emot 2017 och hoppas på många positiva händelser. MY DOG i januari, planering med Alice parning till att börja med och framgångar för alla valpar.

LYCKA TILL o GOTT NYTT ÅR!CASTOR

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Thu, August 18, 2016 20:04:13

Älskade,älskade CASTOR 20060125-20160818

SE VCH One Bright Castor Star
Hampus

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Tue, August 02, 2016 22:02:32

Ett sorgligt besked från Laila o Conny idag. Hampus, One Bright Muliphen-Star, (20060125-20160802) har idag somnat in efter en kort tids sjukdom i sina njurar.

Hampus var en av de gladaste o godmodigaste flatcoated retriever man kan tänka sig, alltid vänlig, öppen och tyckte om alla, både tvåbenta o fyrbenta. En "nallebjörn" som älskade att få springa i skog o mark med en härlig lust för bad o vatten. En trogen vän till Laila o Conny som har älskat o gett honom det bästa av livet som han kunde få. Tack Laila o Conny för att ni tog så väl hand om en av våra valpar från "Stjärnkullen", nu finns ytterligare en stjärna i hundhimlen tillsammans med mamma "Malla".glädje och sorg

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Mon, August 01, 2016 13:45:59

Glädjen har varit att Edda fick 10 st underbara valpar de 19/5 2016. Det har varit 8 fantastiska veckor tillsammans med Edda och se hur valparna utvecklats dag för dag, glädjas med de nya valpköpare när de hämtar hem sina underverk.

Men livet går upp o ned, den 18 juli somnade vår älskade Trolla in efter att under sista månaderna blivit sämre o sämre i sina ben. Efter sista promenaden med husse orkade hon inte med promenaden, hängde med huvudet och mådde inte bra. Sorg, sorg. Trolla har varit den friskaste hunden man kan tänka sig, blivit mamma till 21 friska o fantastiska valpar. Vi ska alltid minnas vår trogna o duktiga livskamrat, så gosig i tv-soffan. sin sökande blick som tittade på oss och då vi blinkade i samförstånd med varandra. En duktig apportör och viltspårare som aldrig tröttnade och slutförde alltid sitt arbete. Hon fattas oss!

Glädje är ,att Lilla ZELDA ur sista kullen efter: Scott/Edda bor hemma hos Helen, se henne utvecklas. Samma blick o uttryck som mamma "Edda" o mormor "Trolla", hoppas hon blir lika följsam o kontaktsökande. Busig är hon nu, vad ska det bli?10 st valpar

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Sat, May 21, 2016 19:24:18
Nu är Edda o Scott´s valpar här 19/5 2016, 4 st bruna tikar + 1 brun hane och 3 st svarta tikar o 2 svarta hanar. Nu väntar återhämtning med mycket vila o lugn. Fantastisktatt så många valpar får plats i en mage.

Snart dax

OneBrightPosted by Ann Sofi & Roland Sat, May 14, 2016 14:41:22
Idag är det en vecka kvar innan Edda ska få sina valpar. Bruna o svart valpar väntar vi och det ska bli spännnde o se hur många av varje färg o kön det blir. Håll tummarna. Här är en bild som är tagen idag 1 v innan beräknad valpning.

Next »